Dicatortje wegpesten

De Sjah van Perzie  (voor de leerlingen die het wat makkelijker vonden om geschiedenis te laten vallen, dat land heet nu Iran) werd afgezet omdat hij zich schaamteloos zou verrijken (dat was ook wel waar trouwens) ten koste van zijn volk dat echter wel in vrijheid en in ieder geval zonder hoofddoekjes en Sharia leefde.

Na de Sjah kwam de ''vriendelijke'' Ajatollah Khomeini en tot op de dag van vandaag is Iran een land waar vrijheid onvindbaar is.

Maar wat waren we in het Westen blij toen die ''afschuwelijke '' Sjah werd afgezet

Het was een zegen voor de mensheid dat Gaddafi in Libie werd afgezet en vermoord.

ONDER Gaddafi was Libie niet bepaald een vrij land maar ZONDER Gaddafi is het verworden tot een wetteloos land waar tientallen groeperingen met en tegen elkaar vechten om de baas te kunnen worden. Misschien was dus uiteindelijk Libie nog niet toe aan een Gaddafi-loos tijdperk.

En ondanks het feit dat de huidige heerser van Syrie (Sadat) ook iemand is die meer bloed aan zich heeft kleven dan een slachthuis-medewerker na 40 jaren trouwe dienst  zal ook dat land verworden tot een land waar wetteloosheid en chaos NOG meer levens en vrijheid kosten dan onder de huidige dicator.

Wij in het Westen weten het echter altijd beter en ''helpen'' dus die bevolkingen van de drup in de regen door ze te adviseren en te helpen om deze dicatators omver te werpen.

En DAARNA? Daarna zoeken ze het zelf maar uit!

PAS ALS EEN VOLK ER AAN TOE IS OM ZELF TE VECHTEN VOOR VRIJHEID IS HET EIND VAN EEN DICTATOR DAAR!  EERDER ECHT NIET!

Wanneer snappen wij in het Westen eindelijk eens dat je andere landen niet moet beoordelen naar onze maatstaf?

En op dit moment vertellen we de Turken HOE en OP WIE ze moeten stemmen. En hoe slecht het is als ze stemmen op die ene en niet op die andere.

Zouden de mensen in Turkije zelf niet beter weten wie ze willen kiezen?

Wij zijn niet echt het slimste manneke in de klas met onze huidige regering die vrijwel niemand meer wil maar die ook niet van wijken weet. En juist WIJ matigen ons dan aan om anderen te vertellen wat goed voor ze is.